top of page

Create Your First Project

Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started

Animated Short Film Screening & Audience Award

Date

Thursday 14 / 09

Location

Toss Gallery, Vilara 1 (mezzanine)

Πρoβολή ταινιών μικρού μήκους & Βραβείο κοινού!

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις καλύτερες ταινίες animation της φετινής διοργάνωσης Chaniartoon 2023 και θα έχει την δυνατότητα να ψηφίσει ζωντανά για την καλύτερη, για το βραβείο κοινού. Η δράση θα πραγματοποιηθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού (Ρέθυμνο, Καλαμάτα, Ιωάννινα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Πολωνία-Ποζναν, Κύπρος-Λάρνακα) και το βραβείο κοινού θα βγει αθροιστικά από όλες τις πόλεις. Οι επιλογή των ταινιών έγιναν ανάμεσα σε περισσότερες από 2000 ταινίες από 100+ χώρες που στάλθηκαν για συμμετοχή στο φετινό Chaniartoon.

Σας περιμένουμε να ζήσετε και εσείς αυτή την πρωτότυπη εμπειρία όπου η γκαλερί μας θα μεταμορφωθεί σε αίθουσα κινηματογράφου!

Η ώρα προβολής ξεκινάει 21:00
Ώρα προσέλευσης 20:30
Περιορισμένες θέσεις
Είσοδος Ελεύθερη


Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ:

To Chaniartoon, αποτελεί ένα ετήσιο φεστιβάλ, που διεξάγεται στα Χανιά, με θεματολογία γύρω από το κόμικ και το animation. Παράλληλα έχει άμεση σύνδεση με την τεχνολογία και τον συνδιασμό της με την τέχνη. Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, πραγματοποιούνται θεματικές εκθέσεις, εργαστήρια, παρουσιάσεις, ομιλίες και πολλές παράλληλες δράσεις. Φέτος είναι η 7η διοργάνωση, και έχε την γενική θεματική "διάστημα". Έχουν προγραμματιστεί συνολικά 77 δράσεις, μεταξύ των οποίων και 8 θεματικές εκθέσεις, 22 εργαστήρια και 21 παρουσιάσεις/ομιλίες, όλα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα www.chaniartoonfest.gr.

Πρόγραμμα Προβολής:

1.In Search Of Birds
Miranda Jacoby
Αμερική
1.17
Ένας αστροναύτης επιστρέφει στη Γη αναζητώντας τα τελευταία είδη πουλιών που δεν έχουν εξαφανιστεί, αλλά δυσκολεύεται να τα βρει.

2.My Grumpy Grandpa
Komi Messan Anthony
Τογκό
6.22
Η ιστορία ενός 8χρονου αγοριού, σε μια μικρή πόλη της Γαλλίας, που προσπαθεί να αποδράσει από τον θυμωμένο αλκοολικό παππού του.

3.Disappearing Dad
Andrey Rubetskoy
Ρωσία
8.50
Ένα μικρό αγόρι παρατηρεί μέρα με τη μέρα του να εξαφανίζεται και προσπαθεί να συμφιλιωθεί με το διαζύγιο των γονιών του.

4.The Monkey
Xosé Zapata Pérez
ΙσπανίαD
17.00
1588 Ένα ναυαγισμένο μέλος της Ισπανικής Αρμάδας που στάλθηκε από τον Φελίπε Β' από τη Λισαβόνα για να κατακτήσει την Αγγλία αιχμαλωτίζεται σε μια παραλία της Ιρλανδίας. Εκεί δικάζεται, κρίνεται ένοχος και απαγχονίζεται μέχρι θανάτου. Όλα θα ήταν πολύ λογικά ακολουθώντας τους νόμους του πολέμου και του μίσους μεταξύ των ανθρώπων, το πρόβλημα είναι ότι ο κρατούμενος είναι μαϊμού.

5. Roped
Carmen Córdoba González
Ισπανία
10.00
Μητέρα και κόρη δεσμεύονται για μια ζωή από έναν αιώνιο δεσμό που θεραπεύει και πονάει, και που διαιωνίζεται όταν η κόρη γίνεται μητέρα.

6.The Lovely Sky
Amir Mehran
Ιράν
14.00
Ένας ανυπόμονος πιλότος μαχητικού βομβαρδίζει πόλεις κάθε μέρα. Επιστρέφει στο κοριτσάκι του κάθε βράδυ μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του. Το κορίτσι λατρεύει να πετάει, αλλά ο πατέρας δεν εκπληρώνει το όνειρο της κόρης του λόγω της πικρής ανάμνησης του θανάτου της γυναίκας του. Ο πόλεμος πλησιάζει καθημερινά. Μια μέρα ένα περιστατικό αλλάζει τη ζωή τους, για πάντα.

7.To the stars
Florian Gourmelen, Samaël Pioch, Anaïs Le Morvan, Julie Choucroun, Zoë Souvay, Vincent Tran.
Γαλλία
5.44
Ένας σοβιετικός κοσμοναύτης στέλνεται σε αποστολή στο διάστημα. Όταν τα πράγματα θα πάρουν επικίνδυνη τροπή θα συναντήσει έναν απρόσμενο φίλο.

8.I'm not afraid!
Marita Mayer
Νορβηγία
7.02
Ένα μικρό κορίτσι που φοβάται το σκοτάδι, έρχεται αντιμέτωπο με την σκιά του και γίνεται μια δυνατή τίγρης.

9.Feather
Sadegh Javadi
Ιράν
12.36
Ένας φτωχός πατέρας ζει με τον γιο του και προσπαθεί να κερδίσει λεφτά μέσα από τις κοκορομαχίες. Το εισόδημά τους χειροτερεύει κάθε μέρα μέχρι που ένας ασυνήθιστος ηλικιωμένος μπαίνει στη ζωή τους. Όλα αλλάζουν, όχι όμως όπως περίμεναν...

10.Papirola
Fabián Molinaro
Ισπανία
7.00
Ο Νίκο, ένα 8χρονο δραστήριο αγόρι που έχει την ικανότητα να διπλώνει όλα τα αντικείμενα σαν να ήταν από χαρτί, συλλέγει όλες του τις αναμνήσεις, όταν θα καλεστεί να αλλάξει σπίτι.

11.Pisces
Lee Dror
Ισραήλ
12.08
Η Ρόνα που δεν διατηρεί καλές σχέσεις με την αδερφή της, αρχίζει να γίνεται μια άγνωστη που έχει παγιδευτεί σε έναν αλληγορικό κόσμο, μετά το ξαφνικό τηλεφώνημα του πατέρα της.

12.The Boot
Seyed Mohsen Pourmohseni Shakib
Γαλλία
4.17
Σε ένα πολεμικό τοπίο που όλα είναι ερημωμένα, ένα πουλάκι παλεύει να ταΐσει τα μικρά του.

EN/
Short Films Screening & Audience Award
Chaniartoon’s beloved event is coming to Toss Gallery!
On Thursday, September 14, the audience will have the opportunity to watch the best films of this year's Chaniartoon 2023 event and they can vote live for the best one, for the "Audience award". The screening will also take place in other cities in Greece and abroad (Rethymnon, Kalamata, Ioannina, Xanthi, Thessaloniki, Poland-Poznan, Cyprus-Larnaca) and the audience award will be awarded cumulatively from all cities.

The films were selected from among more than 2000 films from 100+ countries submitted to participate in this year's Chaniartoon.
We are waiting for you to live this original experience where our gallery will be transformed into a movie theater!

Show time starts at 21:00!
Don't miss it!

A few words about the Festival:
Chaniartoon is an annual festival, held in Chania, with themes around comics and animation. At the same time it has a direct connection to technology and its combination with art. During the festival, there are thematic exhibitions, workshops, presentations, speeches and many parallel actions. This year is the 7th event, and has the general theme of "space". A total of 77 actions have been planned, including 8 thematic exhibitions, 22 workshops and 21 presentations/speeches, all with free entry for the public. For more information and detailed program www.chaniartoonfest.gr.

bottom of page